Még hajóformájú játszóház is lesz Gyopárosfürdő vonzáskörében

650 millió forintból kezd turisztikai fejlesztéseket a Békés megyei Gyopárosfürdő. Az új tartalmaknak főleg a családok örülhetnek majd.

Mászófalas játszóház is épül - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: John-james Gerber

A beruházás során az Alföld Gyöngye Hotel előtt hajó formájú játszóházat alakítanak ki, amely kétszintes mászófalat is tartalmaz. A vasútállomás mögött tematikus játszóteret építenek, a kemping mellett pedig turisztikai fogadóközpont létesül.

Az aktív turisták örömére, kialakítanak egy rekortán borítású futókört is. Továbbá a pályázat része a gyopárosi tavak környezetének rendezése, parkosítás és térburkolat lerakása is.

Jelenleg az engedélyeztetés zajlik, és hamarosan kiírják a közbeszerzést is. A kivitelezés leghamarabb jövő nyárra fejeződhet be - tudtuk meg az MTI híréből.

Orosháza-Gyopárosfürdőn az elmúlt években, 2018-ban születtek a legjobb turisztikai adatok, több mint negyedmillióan látogattak el abban az évben a helyi élményfürdőbe. 2019-ben mintegy 32,5 ezer bel- és külföldi vendég több mint 79,5 ezer vendégéjszakát töltött el az orosházi szálláshelyeken - közölte az önkormányzat közhasznú cége az MTI-vel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek