Nyártól új fényben tündökölhet a hazai kisváros fürdője

Fellendítik nyárra a Zalaszentgróton található fürdő szolgáltatásait: több kisebb, de jelentős beruházást terveznek megvalósítani. Az önkormányzat kezébe visszakerült komplexumot 2020 májusában tervezik megnyitni a fürdőzők előtt.

A gyerekek és a felnőttek is találnak fürdős tartalmakat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Kateryna Mostova

A zalai kisváros fürdőjét 2017-ben egy külső cég kezdte üzemeltetni. Az önkormányzat abban bízott, hogy a fürdő működtetésében járatos vállalkozó vezetése alatt jó kezekben lesz a fürdő, de a 2027-ig érvényes szerződést előbb felbontották. Ennek oka, hogy a vállalat nem kíván tovább ilyen jellegű munkát végezni.

A város kezébe visszakerülő fürdővel kapcsolatban ezután számos terv született, melyek egy részét még a nyári szezon kezdete előtt szeretnék megvalósítani. Mindenekelőtt megjavítják a csúszdát, ami tavaly hibásodott meg és nem is lehetett használni; ezek mellett a 38 Celsius fokos vizű, szabadtéri ülőmedence fölé árnyékolókat szerelnek, valamint a gépészeti elemeken is elvégzik a szükséges karbantartási munkálatokat.

Több esztétikai hibát is orvosolni szeretnének: felújítják az öltözőben található padokat, és újra fugázzák a beltéri medenceteret. Májusig megújítják a zöld övezetet is: virágokat és fákat ültetnek a fürdő parkjába - tudtuk meg a Termal Online híréből.

A Zalaszentgróti Termálfürdő egyébként május és szeptember között fogadja a vendégeket, akik négy fedett és négy szabadtéri medence közül válogathatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek