Egy magyar és több szomszédos fürdő Európa legjobb SPA desztinációi között

  Európa legjobb SPA desztinációit gyűjtötte össze és rangsorolta a The Guardian brit lap, amelyek között egy hazai és sok szomszédos fürdő is helyet kapott. Magyarország szomszédos országai közül Ukrajna és Románia termálfürdői kerültek a legjobb helyre. A román Herkulesfürdőt negyedik helyre sorolta a brit lap, míg az ukrán Truskavets üdülőhelyet ötödikként említi. Ezt követi a magyar fürdő.

  Egy hazai és több szomszédos fürdő is a legjobbak között -illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: goodluz

  Bükfürdő a hatodik legjobb európai SPA úticélt érdemelte ki. Előnyként említik gazdag családbarát tartalmát, és jó minőségű termálvizét, ahogy a rendelkezésre álló széles szaunakínálatot is. A lap kiemeli, hogy több napot is eltölthetnek a vendégek a magyar fürdőben, akiknek mobilházakban, és kempingben is van lehetőségük megszállni.

  A macedón Banjisht fürdő után, nyolcadik helyen a szomszédos Szlovákia következik, ahol összesen 21 termálfürdő található, közülük mégis egy, a magyar határ közelében álló vitte el a pálmát. A Gyűgyi Gyógyfürdő víz alatti masszázsokkal, kültéri élménymedencékkel és csúszdákkal, óriási sakk-, röplabda pályával és nyári animációkkal várja a családokat. Az üdülőhely kerékpárkölcsönzést is kínál a környező borvidékre kirándulók számára - emelik ki a cikkben.

  A horvát Istarske Toplice fürdő kilencedikként következik a rangsorban, amely kiváló gyógyhatásával emelkedik ki Európában. Hasonlóképpen a szerb Atomska banja is, amely magas minőségével és alacsony áraival nyerte el a brit lap tetszését. A termálfürdő kénben és nátriumban gazdag gyógyvizéről híres. A 2 ezer éves szerb fürdő a tizedik helyen végzett.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!