Intelligens fát is ültettek Horvátország első okos strandjára

Elkészült Horvátország első okos strandja a Dráva partján, amelyet már a turisták is meglátogathatnak. A nem mindennapi üdülőhelyet Eszéken találják meg a látogatók – derült ki a horvátországi HrTurizam híréből.

Az eszéki strandon mostantól nem kell attól tartani, hogy lemerül a telefonjaForrás: Shutterstock / Készítette: View Apart

A beruházás részeként öt intelligens padot, három öltözőkabint, tíz intelligens zuhanyt, valamint húsz LED-es világítótestet és egy úgynevezett intelligens fát is beépítettek. Ennek a beruházásnak köszönhetően lett a Kopika elnevezésű strand Horvátország első okos strandja.

A napfán hat hagyományos és ugyanannyi USB aljzat található, a fa pedig egy 810 wattos, fényelektromos-panel segítségével hasznosítja a napenergiát. A fa alatt szintén napelemes padokon pihenhetnek meg a strandolók.  

A fürdőzők rendkívül hasznosnak találhatják az újításokat, ugyanis strandolás közben így bármikor feltölthetik mobiltelefonjaikat illetve laptopjaikat. Ha pedig elektomos kerékpárral vagy autóval érkeznek, járműveiket is feltölthetik ezeken a pontokon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek