Jéghegy és sarki fény is lesz a történelmi olasz termálfürdőben

  Alberto Apostoli építész új, négyszintes gyógyfürdőt tervez a Formentin Hotelnek, a Padova melletti Abano Termében található, 1911-ben épült történelmi termálszállónak. A területen ősi gyógyforrás helyezkedik el, mely percenként 300 liter vízzel, 87 fokosan tör a felszínre - adja hírül a Spa Business.

  Északi fény - a kép illusztrációForrás: Martin Solhaug Standal/pixabay.com

  A terveket többek között a sarki fény és az északi tengerek jéghegyei inspirálták. Az Aurora Borealist egy speciális, optikai szálakas szövettel hozták létre, míg a jéghegyek műgyanta bevonatú polisztirolból készültek.

  A 840 négyzetméteres gyógyfürdő földszintjén úszómedence helyezkedik majd el, míg az első emeleten törökfürdőt, szaunát, jeges vízesést, érzelemterápiás, színes zuhanyokat, szabadtéri pezsgőfürdőt, öltözőt és relaxációs szobát találunk. A másodikon a kezelőszobák kaptak helyet, a harmadikon pedig a terasz lesz.

  „A hideg-meleg és a tűz-víz ellentéte képezi a wellness egyik alapját" - mondta Apostoli a Spa Business-nek. „A Formentin Hotel gyógyfürdőjében ezt a kontrasztot szerettem volna életre kelteni azzal, hogy északi környezetet teremtek, mely szemben áll a szauna és a török ​​fürdő világának melegével. A gyógyfürdő várhatóan 2020 áprilisában nyílik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek