Új, tengeri fürdő épül Reykjavík mellett

  A Reykjavíktól 40 percnyi autóútra található Hvammsvík-öbölben nagy fejlesztésekre készülnek, a Hvalfjörður-fjordban tengeri fürdő épül. A területet Skúli Mogensen, a WOW Air hajdani vezérigazgatója vásárolta meg, és a fürdő mellé egy hozzá tartozó, 150 látogató kiszolgálására alkalmas komplexumot is megálmodott öltözőkkel, étteremmel és 50 férőhelyes parkolóval - számol be róla az Iceland Monitor.

  Kilátás a HvalfjordurraForrás: Olikristinn/wikipedia.org

  A vendégek számát természetvédelmi okokból limitálják, emellett az is szempont, hogy a látogatók ne érezzék túlzsúfoltnak a fürdőt. Az épület 500 négyzetméteres lesz, és amennyire lehet, helyi alapanyagokból dolgoznak, emellett szeretnék, hogyha a helyi alkotók is részt vennének a folyamatban.

  Az összes medence a helyi kövekből épül majd, de olyan is lesz, mely egy már meglévő, természetes tengeri medencébe illeszkedik. 5-6 meleg illetve hideg vizes medence épül, melyet az árapály tölt meg és ürít ki. Ezen kívül gőzfürdő és relaxációs övezet is lesz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!