Idén sem nyit ki az életveszélyesnek nyilvánított termálfürdő

Négy éve zárva tart az életveszélyesnek minősített fürdő. Úgy volt, hogy még az idén befejeződik a felújítás és átadják a fürdőzőknek, de a terv meghiúsulni látszik.

A legfrissebb tervek szerint csak 2021 nyarán nyit ki újra a szlovákiai Galántán található, Galandia termálfürdő. Bár a város nem tudta teljesíteni az előírt határidőt, mégsem kell visszafizetnie a munkálatokra kapott összeget.

Még várni kell a csobbanásra a Galandia fürdőben - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Marisa Sias

A munkálatok azért késnek, mert nem volt sikeres a nyári közbeszerzés: a hőforrás és a tetőszerkezet felújítására, valamint az épület egyes részinek átépítésére is külön kerestek kivitelezőt, azonban csak a hőforrásra vonatkozó árajánlatot fogadták el. A másik két tétel meghaladta volna a költségkeretet, ezért ezekre most új közbeszerzést kell kiírni - tudtuk meg a Új Szó híréből.

A mindössze tíz éves fürdő legfontosabb felújítása a tetőszerkezet, enélkül életveszélyes a komplexumban tartózkodni. Ezen felül fel kell újítani a csúszdaparkot, és számos kisebb teendő is van a festéstől egészen a csempék kicseréléséig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek