Nádból és fából készülnek az erdő mélyi wellness házikói

A szerbiai Obedi-láp híres nyugalmáról és kivételes szépségéről - egyben ez a világ második legrégebbi természetvédelmi területe. Jövőre pedig az erdő mélyi wellness, azaz a nagy séták és lecsendesülés után kis házikókban is meg lehet itt pihenni.

A természetben töltődhet fel az új pihenőhelyen - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Antonio Guillem

Jóváhagytak ugyanis egy olyan tervet, amely keretében halászati és vadászati paradicsomot alakítanak ki a területen - sokféle kikapcsolódási lehetőséggel. 

Nagy hangsúlyt fektetnek továbbá a környezetvédelemre is, így az erdei házikók természetes anyagokból, vagyis nádból, fából és sárból készülnek majd. Ezek a bungalók az egykori szerémségi kuckókra emlékeztetnek majd, ahol anno a frissen kifogott vagy levadászott állatokat készítették el hagyományos módon. A központ kínálatát a Pećinci község kirándulásai teszik majd teljessé.

Az illetékesek elmondása szerint azért van szükség egy ilyen központ létrehozására, mert fontos a helyi vadász-, halász- illetve ökoturizmus fejlesztése, valamint az, hogy a gyerekeknek és a fiatal felnőtteknek is megmutassák ezt a világot, és, hogy minél többet megtanítsanak róla nekik. Az erdei pihenőhely várhatóan tíz hónap múlva már használható lesz - tudtuk meg a szerb Turistički Svet cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek