Építészeti díjra esélyes a mórahalmi Spa Falu

Hét épület és hét terv került be a Média Építészeti Díj (MÉD) 2019-es Közönségdíjának finalistái közé, köztük a Mórahalmi Spa Falu, olvashatjuk a város híroldalán. A finalisták között szerepel az Ábrahámhegyi Vitorláskikötő vagy a szegedi Vadaspark Fecskehotelje is.

Forrás: Pixabay / Készítette: Pexels

"A magyar építészet eredményei minőségüket tekintve kiemelkednek a régió fejlesztései közül" – értékelte Indira van't Klooster, a MÉD 2019 nemzetközi előzsűri elnöke az idei több, mint 130 projektet, melyből 5 épületet és 5 tervet választott a finalisták közé. A szakmai zsűri különösen azokat a projekteket fogadta lelkesedéssel, amelyek "ma, a társadalmi fenntarthatóság és érzékenység kritikus pillanatában erős szociális elköteleződésről tesznek tanúbizonyságot." Példamutatónak nevezték, hogy nagyvárosi attrakciók helyett a magyar építészek kreativitásra és eredetiségre törekszenek, alapvető figyelmet fordítanak környezetükre, olvashatjuk a díj honlapján.

A legjobb tervek között szerepel Mórahalom leendő Spa Faluja is. Hogy kié lesz az elismerés, az november 8-án Budapesten, az Urániába dől el. Aki jegyet vált az eseményre, az élőben szavazhat a neki tetsző épületre, illetve tervre. A Terv kategóriában várományos az Artgroup és LAB5 architects Spa Village konstrukciója, melyet a kivitelezők Mórahalmon építenek majd meg. A teljes beépítéssel dombszerű képződmény jön majd létre, mely beleolvad a szikes tájba.

A Spa Falu további hat építészeti alkotással verseng a a Média Építészeti Díjért. Ezeket mind megnézhetik az építészfórum honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek