8000 négyzetméteres sportuszodát húznak fel Velencén

  A fejlesztés keretében egy FINA-szabványos versenymedencét és több tanmedencét is létrehoznak, az uszoda közel 30 ezer embert szolgál majd ki a térségben.

  Letették a velencei sportuszoda alapkövét, a létesítmény a Velence Resort & Spa szomszédságában lévő telken fog megvalósulni.

  Sportuszodával bővül Velence - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: David Mark

  A több mint 8100 négyzetméteres uszodában helyet kap többek közt egy 50 méteres, FINA-szabványos versenymedence, két 20 méteres tanmedence, valamint egy kültéri tanmedence is.

  Az uszoda alkalmas lesz úszó- és vízilabdarendezvények lebonyolítására, valamint úszás-, vízilabda- és szinkronúszás-oktatás folytatására is. A létesítmény lelátóin 500 ember fér majd el, az öltözők pedig 1000 embert tudnak egyszerre kiszolgálni.

  A beruházás nem csak a helyiek, hanem a gárdonyi és martonvásári lakosok sportolási lehetőségeit is növeli. A velenceik és a gárdonyiak jelenleg főként Székesfehérvárra járnak úszni, bár már ott is komoly kapacitásproblémákkal küzdenek. Az uszoda közel 27 ezer embert szolgál majd ki a térségben - írja MTI forrásra hivatkozva a Magyar Építők.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!