Merüljön el a kultúrában a budapesti fürdőkben

  Hagyományos és izgalmas programokkal várja vendégeit a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a Magyar Fürdőkultúra Napján október második szombatján, azaz október 12-én - derül ki a szervezők közleményéből. A rendezvény fókuszába idén a Király Gyógyfürdő kerül, a több mint 450 éves törökkori fürdő az idegenvezetések mellett számos érdekességgel és színpadi produkcióval fogja szórakoztatni a vendégeket.

  Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

  A betérőket egész napos török bazár fogadja, a legízletesebb ételeket és török portékákat lehet majd megvásárolni. Délelőtt 11 órától mindenki, aki kedvet érez, közelebbről is megismerkedhet a nemezeléssel: akár egy szaunasapkával, vagy egy saját tervezésű használati tárggyal távozhat.

  Nincsen ünnep zene nélkül, melyről a Canlar együttes gondoskodik lágy török dallamokkal. A zenekar 12 és 15 órakor ad koncertet a fürdő előcsarnokában. Az elmúlt évek sikereire való tekintettel látványos hastáncprodukcióival tér vissza a Király fürdőbe Szőke Mirjam és a Midnight Diamonds. 

  A történelmi fürdők (Széchenyi, Gellért, Lukács és Király fürdő) ezen a napon ingyenes vezetéseket is szerveznek, ahol a látogatók nemcsak a fürdővel ismerkedhetnek meg, a szerencsések fürdőkultúrához kapcsolódó ajándékokkal is gazdagodhatnak. A látogatások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Bővebb információ a www.budapestgyogyfurdoi.hu weboldalon található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!