Ezekben a hazai fürdőkben egy szál mosolyban szaunázhat

Bár sokan idegenkednek attól, hogy a szaunában teljesen ruhátlanul legyenek, a szaunázás igazi hívei úgy tartják, hogy valójában csakis meztelenül lehet igazán élvezni annak jótékony hatásait. Ennek az az oka, hogy a fürdőruha gátolja a test egyenletes felhevülését, majd később lehűlését is, ráadásul a méregtelenítést is akadályozza, mivel felfogja a testből távozó verejték egy részét.

Forrás: Zerocool/Pixabay

Nyugat-Európában ezért sok helyen nem is lehet fürdőruhában belépni a szaunába, és bár Magyarországon még nem terjedt el teljes egészében ez a szokás, itthon is már egyre több olyan fürdőkomplexum van, ahol ki lehet próbálni a meztelen szaunázást, írja a termalfurdo.hu. Olyan szaunát jó választani, ahol nem válik kényelmetlenné a pucérság, például szűrt fénnyel világítják meg a kabint, illetve, ahol természetes anyagból készült fürdőlepedőt adnak a vendégeknek.

Aquaworld Resort Budapest

A fürdőkomplexum szauna részlege minden szerdán, csütörtökön és pénteken 10:00-től zárásig meztelen szaunaként működik, a fürdőruha használata ilyenkor nem megengedett, kivéve tanítási szünetekben és ünnepnapokon.

Bükfürdő Thermal & Spa

Az itt található szaunában a férfiak és a nők által használható részek nem különülnek el, szaunázni csak fürdőruha nélkül, törölköző, lepedő igénybevételével szabad. A fürdőben a szaunázás idejére gondoskodnak szénsavmentes ásványvízről, 100%-os gyümölcslevekről gyógyteákról, vagy gyümölcsteákról, ráadásul minden nap más és más szauna szeánszon vehetnek részt a látogatók.

Mjus World Resort & Thermal Park

A körmendi komplexum szaunavilága kicsi, de roppant hangulatos. Minden nap vannak szauna felöntések, belépni csak 16 éven felülieknek szabad, és itt is a fürdőruha mentességet preferálják.

Forrás: KSchlott/Pixabay

Hertelendi Termálfürdő

Pécstől nem messze található a fürdő, amelynek spa részlege minden tekintetben európai színvonalú. Itt is lehet meztelenül, szauna lepedővel lehet szaunázni, van gőzkabin, aroma szauna, infrakabin, finn szauna és 60 férőhelyes endorfin szauna is, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunája.

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A fürdő Szauna Szigetén külön szekció van a műfaj szerelmeseinek. Itt pezsgőmedencével, trópusi élményzuhannyal, infra-, és bio szaunával, valamint egy udvari orosz szaunával lehet teljessé tenni az ellazulást – ez utóbbi után akár a teraszra hulló hóban is meg lehet hemperegni.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Fürdőruha mentes övezet a sárvári fürdő is, ahol térítésmentesen, kaució ellenében biztosítanak a vendégeknek szauna lepedőket. Itt finn szaunák, soft szauna, infrakabin, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp medence, élmény-zuhanyok és óriásjakuzzik segítik elő a testi-lelki felfrissülést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek