Megvannak az Év Fürdője versenyének győztesei!

A nyáron megrendezett versengés már az ötödik alkalom volt, amikor a fürdőbe járok szavazhattak kedvenceikről. Egész nyáron, azaz június 1-től augusztus 30-ig lehet voksolni három kategóriában: az Év Fürdője, az Év Regionális Fürdője és a Helyiek Kedvenc Fürdője. Körülbelül kétszáz fürdő szállt versenybe a címért. Lássuk a legjobbakat!

Az Év Fürdője a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Nagy visszatérőként nyerte meg a kategóriát a fürdő, mely a 80-as években az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb fürdője volt, majd egy kicsit lemaradt az élmezőnytől. Az elmúlt években azonban komoly fejlesztésekbe kezdtek: 2016-ban csúszdaparkot építettek, 2017-ben pedig a gyerekek „tél birodalmát" adták át. Maga a fürdő Harkány 13,5 hektáros ősparkjában a több százéves fák ölelésében található.

Forrás: Harkányfürdő | Harkányi Gyógyfürdő Zrt./Facebook

A kategória 2. helyezettje a Hungarospa Hajdúszoboszló, a 3. helyezett a Zalakarosi Fürdő.

Az Év Regionális Fürdője a makói Hagymatikum

A Hagymatikum organikus épülete 2012-ben épült Makovecz Imre tervei alapján. A fürdőben többféle típusú medence és rengeteg szauna is található – igazi különlegesség a gyógynövényes szauna. A hely erőssége a gyógykezelésekben is rejlik, az itt alkalmazott gyógyiszap mozgásszervi és reumás betegségek kezelésére alkalmas.

Forrás: Makói Hagymatikum Fürdő/Facebook

A kategória 2. helyezettje a kiskunmajsai Jonathermal Gyógy- és Élményfürdő, a 3. helyezett a Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő.

A Helyiek Kedvenc Fürdője a Miskolctapolcai Strandfürdő

Bár ez nem a hírneves Barlangfürdő, a helyiek mégis nagyon szeretik, mert van benne egy egész évben nyitva tartó wellness- és fitneszközpont, mert a strandon a folyamatosan mélyülő családi medence mellett játszótér is található, és mert két röplabdapálya és két lábteniszpálya is van a strand területén.

Forrás: Miskolctapolcai Strandfürdő/Facebook

A kategória 2. helyezettje a Nagyszénási Parkfürdő, a 3. helyezett a Nagykátai Gyógyfürdő és Strand.

A további részletekről a verseny honlapján olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek