Ismét megnyílhat a székelyudvarhelyi gyógyfürdő

  A Székelyudvarhelyen található szejkefürdői gyógyfürdőt már több mint két éve bezárták, miután kiderült, hogy nagyon rossz körülmények között működött. De a városvezetés nem szeretné, ha kihasználatlanul maradna ez a hosszú múltra visszatekintő fürdő, így most jelentős fejlesztésekbe szeretnének kezdeni a területén.

  A kép csak illusztrációForrás: shutterstock.com

  Székelyhon.ro friss cikke szerint nemrég elvégezték a meglévő borvízforrások és a feltörő mofetta vizsgálatát. A három forrás közül kettő használható, egy viszont szennyeződött az idők során. Az elsőt ivókúrákhoz, a másodikat pedig mozgásszervi és neurológiai betegségek kezeléséhez lehet használni fürdőkúraként. A mofettagáz pedig elsősorban a végtagokat érintő érrendszeri problémák esetén használható.

  A feltörő víz és gáz elemzését már elvégezték, jelenleg a gyógyvízzé történő minősítés van folyamatban. Ezt követően lehet majd engedélyt kérni a kitermeléshez. A gyógyfürdőkomplexum kialakítása pedig ezután kezdődhet meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!