Közép-Európa leggyorsabb vízi csúszdaparkját itt találják a szomszédban

  A Terme 3000 névre hallgató, helyi termálvíz területre épült, óriási vízi élménypark Moravske Toplicén (Alsómarác) kapott helyet. A környéken 1960-ban kutattak kőolaj után, de helyette forró vizet találtak. Mivel nem ez volt a vágyott cél, a furatot nem sokkal később le is zárták. A helyiek viszont felfedezték a feltörő víz gyógyhatásait és kezdetleges fürdőként kezdték használni a területet.

  Forrás: termalfurdo.hu

  A termálvízre épült első medence 1962-ben készült el, és 4x4 méter nagy, illetve 180 cm mély volt. Azóta azonban megállíthatatlanul fejlődik a vidék és az évtizedek alatt egy kis üdülőváros épült a fürdő köré. A vendégeket jelenleg több szálloda, kemping és vendéglátóhelyek várják. A legújabb attrakció pedig a hatalmas és modern csúszdapark, ami az ország legnagyobb ilyen jellegű létesítménye – olvasható a termalfurdo.hu oldalon.

  Az őrületes csúszdarendszer és a medencék fölött kifeszített kötélpálya mellett a fürdő másik különlegessége az a fekete víz, ami 1175 méter mélyről tör fel az egykori Pannon-tenger mélységéből. A 72 fokos forrásvízet ideális 36-37 fokra visszahűtve vezetik a medencékbe. A sötét víznek fájdalomcsillapító és nyugtató hatása is van. Ha egy őrségi vagy zalai kiránduláson járnak, érdemes útba ejteni a fürdőt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!