Sportuszoda épül Szegeden

  Jól halad az új városi sportuszoda építése, a munka 20 százaléka már elkészült. Hamarosan a látványosabb szakasz következik, amikor az épület elkezd kiemelkedni a földből.

  Egy évvel ezelőtt tették le az új városi sportuszoda alapkövét Szegeden, azóta javában zajlanak a munkálatok, és lassan kialakul a fürdőépület alakzata is. A kivitelező cég már elkészült a pinceszinti alaplemezzel, a hozzátartozó cölöpalapozással, valamint az oldalfalakkal is.

  Menő úszómedence kap majd helyet a sportuszodában - illusztrációForrás: Shuttesrtock / Készítette: Jacob Lund

  Az új sportuszoda építését végző generálkivitelezőnek az épület elkészítése mellett egyéb munkákat is el kell végeznie. Az épület mögött ki kell alakítani egy parkolót, el kell készíteni a tömegközlekedés parkosított megállóit, meg kell építenie egy körforgalmat, amely az uszodához való bejárást könnyíti meg, valamint virágosítani is kell az épület környékén.

  Az Etelka soron felépülő fedett uszoda nettó alapterülete több mint 13 ezer négyzetméter lesz, nem csupán a versenyúszásra, hanem a szabadidő eltöltésére is lehetőséget nyújt majd.  

  A sportuszodában lesz egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence, amelyből egy mozgatható válaszfal segítségével kétszer 10X25 méteres pálya alakítható ki. A medencecsarnok természetes megvilágítású lesz, sötétíthető, valamint tv-közvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítenek benne – tudtuk meg a Szeged.hu híréből.

  A versenymedence mellett egy bemelegítő medence, egy meleg vizes tanmedence, valamint melegvizes külső-belső lazító ülőmedence is az uszoda része lesz.  

  Közel 1200 főt befogadó lelátója lesz a létesítménynek, és az úszómedencék mellett konditermek is a vendégek rendelkezésére állnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!