A magyar strandolók közel fele fizetne a környezetbarát strandcuccokért

Tízből kilenc magyar internetező szívesen venné, ha a strandokon elérhetőek lennének környezetbarát eszközök, mint például a kulacsok, poharak és táskák, 45%-uk pedig akár fizetne is ezekért – derül ki a Jófogás környezettudatos strandolási szokásokat vizsgáló online felméréséből, amelyen az oldal több mint 14,4 ezer felhasználója vett részt.

Sokan száműznék a káros hulladékot a strandokrólForrás: Jófogás

A júliusban végzett felmérés eredményei szerint a megkérdezett strandolók 96%-a fontosnak tartja a környezetvédelmet. Ez többnyire a szelektív hulladékgyűjtők tudatos használatában nyilvánul meg, de vannak, akik már újratölthető kulacsokkal helyettesítik a PET palackokat, illetve 13-13%-os arányban olyanok is, akik egyáltalán nem szemetelnek strandokon, vagy inkább nem étkeznek olyan helyen, ahol csak műanyag tányér, evőeszköz vagy szívószál kapható.

Káros hulladék a strandonForrás: Jófogás

Bár a legtöbben azt vallják, törődnek a természetvédelemmel, a válaszadók 16%-a a környezetkímélő megoldások és eszközök magasabb árát tartja gátló tényezőnek, míg a megkérdezettek csaknem egynegyede úgy gondolja, hogy egyedül nem tud eleget tenni a természet megóvásáért.

A környezettudatos strandolási szokásokkal kapcsolatos felmérés válaszadóinak több mint kétharmada örömmel használna ingyenesen kölcsönözhető játékokat és sporteszközöket, amennyiben lenne rá lehetőség a vízpartokon is. Ami pedig a legnépszerűbb strandokat illeti: a Balaton és a Velencei-tó országos egyeduralma megdönthetetlen, míg a legtöbb budapesti strandolónak a Lupa Beach és a Palatinus jelenti a riviérát - derül ki a közleményből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek