Megújultak a Hévízgyógyfürdő leglátogatottabb kezelői

A közelmúltban felújították a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház kezelőhelyiségeit, így a gyógyulási célból Hévízre látogatók modernebb környezetben vehetik igénybe az iszapkezeléseket. A 2012-ben kezdődött fejlesztési folyamatban már megújult a fogadóépület, a szakrendelők, az elektroterápiás részleg és a medencetér. Az iszapkezelőket követően pedig várhatóan ősszel a felújított vizes kezelőket is átadják át. Az utolsó etapban pedig a gyógytorna- és a masszázshelyiségek kerülnek sorra – olvasható a Termál Online oldalán.

Forrás: HTME / CC BY-SA 3.0 / wikimedia.org

A gyógyászati technológia változatlan maradt a megújult iszapkezelőknél, viszont sokkal több beteget, egyszerre 24-et tudnak így ellátni, komfortosabb körülmények között. Napi szintem ez 168 kezelés jelent. Egy kezeléshez körülbelül másfél vödörnyi iszapra van szükség, ami azt jelenti, hogy 200-220 vödör iszapot használnak fel a hévízi kórházban naponta. Ezt a mennyiséget 600 literes iszapfőzőkkel állítják elő, amiből hat darab van az intézményben.

Iszapkezeléseket akkor szoktak végezni, ha a páciensnek kopásos, meszesedéses mozgásszervi betegsége van, vagy balesetet, illetve sportsérülést szenvedett és rehabilitációra van szüksége. De a gyógyiszap segít egyes nőgyógyászati és bőrgyógyászati problémák esetén is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek