Július végén birtokba vehetik a vendégek a megújult abádszalóki strandot

Július végén birtokba vehetik a vendégek a megújult abádszalóki strandot, de a fejlesztések ezzel még nem érnek véget.

A strand jobb oldalán átépítették ki a csúszdarészt, ami a korábbi kettő helyett három pályás lett. A parton két homokos plázs létesült, új játszóteret alakítottak ki, továbbá két korszerű vizesblokkot is építettek, pelenkázóval, gyermekmosdóval és wc-vel. A vízparton zuhanyzókat helyeztek el, valamint új homokfoci-, és strand röplabdapálya is épült, amelyet estefelé meg is világítanak.

Július végétől ismét birtokba vehetik a strandolók a partotForrás: Facebook / Abádszalók Város hivatalos oldala

A vendégek közlekedését több száz méter hosszú, faborítású sétányok szolgálják. Az úgynevezett mentett oldalon elbontották a régi büféket és hat új, korszerű, terasszal ellátott kiszolgáló egységet alakítottak ki. A védőtöltésen panoráma kávézót nyitnak, ahonnan a vendégek jól láthatják a strandot és környékét - tudtuk meg a Turizmus.com híréből.

Mindezek mellett a régi büfék helyén új turisztikai fogadóépület létesült, ahol egészségügyi szobát, női, férfi és akadálymentes öltözőt, zuhanyzót, értékmegőrzőt, valamint VIP öltözőt is berendeztek. Az épület szomszédságában egy ezer négyzetméteres, többfunkciós rendezvényteret alakítottak ki, ahol koncerteket és más eseményeket is tartanak majd.

A terület közüzemi rendszere is teljesen megújult, parkosítottak, fákat, növényeket telepítettek és füves részeket is kialakítottak. A strandfejlesztéshez kapcsolódóan – egy másik projekt keretében – a strand környezetének infrastruktúráját is fejlesztik.

Ennek keretében helyet kap a Tourinform iroda, és látványelemekben gazdag minigolfpályát is kialakítanak. A fejlesztés részeként még egy gyermekmosdó és pelenkázó is létesül. Az elnyert támogatásból sétányt is kialakítanak, amelyet közvilágítással látnak el. Mindezek mellett napvitorlás árnyékolókat, strandbútorokat, sétánypadokat vásárolnak, a vendégek tájékoztatására pedig információs táblákat helyeznek el.

A fejlesztéseket várhatóan még idén október végéig megvalósítják, így a 2020-as turisztikai szezont teljesen megújulva szólgálja majd ki a strand.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek