Napelemekkel spórol energiát két fővárosi fürdő

  A Palatinus és a Paskál fürdőben végrehajtott korszerűsítésnek köszönhetően a két létesítmény tíz százalékkal tudja csökkenteni energiafelhasználását.

  A Palatinus fürdőben több mint 400, egyenként 300 W-os napelemet telepítettek, a Paskál fürdőben pedig mintegy 700, egyenként 275 W-os napelem került. A napelemes rendszer mindkét fürdőben az éves felhasználás kereken 10%-át állítja elő helyben - áll a fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közleményében.

  A napelemes rendszer az éves felhasználás több mint 10%-át állítja előForrás: BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT.

  A Palatinus esetében a projekt teljes beruházási költsége meghaladta a 63 millió forintot, a Paskál fürdőben a projekt teljes beruházási költsége 98,5 millió forint volt.

  Ezek a napelemek kerültek a Palatinus fürdőbeForrás: BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT.

   A Palatinus fürdőben a projekt legnagyobb kihívása az volt, hogyan illesszék a napelemeket a műemlékvédelem alatt álló környezetbe. A megoldást végül az jelentette, hogy a napelemeket a főépület és az étterem lapos tetején helyezték el, kis dőlésszőggel, így jelenlétük nem szembetűnő, vagy zavaró.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!