Történelmi fürdőben ünnepelheti itthon a Wellness Világnapját

Június 8-án, szombaton lesz a Wellness Világnapja, a rendezvénysorozat alkalmával mintegy 110 ország 4 ezer létesítménye szervez programokat, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Budapesten a műemléknek számító Széchenyi Gyógyfürdő márványterme ad majd teret a mozgalomnak.

Széchenyi GyógyfürdőForrás: Shutterstock / Készítette: Ungvari Attila

A Global Wellness Day magyarországi kiemelt partnere a főváros történelmi fürdőit üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., amely idén a Széchenyi Gyógyfürdőt jelölte ki a rendezvénysorozat helyszínének. A márványteremben szakmai előadásokkal és fitness programokkal várják a látogatókat.

Egyebek mellett szó lesz a világ fitness trendjeiről, Budapestről, mint a fürdők városáról, a helyes táplálkozásról, a természetgyógyászat és szépségápolás fortélyairól és a wellness jelentőségéről. Az előadások délelőtt tíz órakor kezdődnek és délután fél háromig tartanak.

Ezt követően a fitness veszi át a főszerepet: lesz gerinctorna, jóga és aqua zumba is a kora délutáni órákban.    

A wellness világnap idei üzenetei: a rendszeres séta, a bőséges vízivás, a műanyagflakonok mellőzése, az organikus alapanyagokból készült ételek fogyasztása, a jó cselekedetek gyarapítása, a családdal töltött idő fontossága, a korai lefekvés, és elegendő alvás betartása és a lubickolás öröme.

Június 8-án a világ minden táján szerveznek ingyenes wellness témakört érintő programokat: fürdők, szállodák, tánciskolák, fitness-termek és önkormányzatok csatlakoznak a rendezvényhez - tudtuk meg a Termál Online híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek