Még az idén csobbanhatunk az új bábolnai termálfürdőben

  A Bábolna Strand- és Termálfürdő építése elérte az ötvenszázalékos készültségi szintet, hamarosan kezdődhetnek a belső munkálatok, illetve az épületek külső színezése is. Idén év végén a három téli medencében, jövő májustól pedig a nyári részben mártózhatnak meg a fürdőzők - írja a Kisalföld.

  Télen már lubickolhatunk az új fürdőbenForrás: Shutterstock / Készítette: nd3000

  A téli időszakban már két gyógyvizes és egy termálvizes medencében fürödhetünk, míg nyáron ez kiegészül egy 200 négyzetméteres élmény- és egy gyerekmedencével, illetve egy sekély vizű pancsolóval is. A víz, amely a gyógy-medencékbe kerül, a mozgásszervi, a nőgyógyászati problémákra és a csontrendszeri betegségekre hat kedvezően.

  Az épületben továbbá kialakítanak kávézót, éttermet, szaunát, masszázshelyiséget, öltözőket és büfét. Kis erőművet is építettek a fürdő mellé, amely leválasztja az egyik kút vizéből a benne található metánt, az ott felszabadult elektromos energiát és hőt pedig a sportcsarnok, a főzőkonyha, valamint a strand- és termálfürdő üzemeltetéséhez használják majd fel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!