Kérdésessé vált az épülő topolyai fürdő sorsa

  Korábban már írtunk róla, hogy termálmedencés fürdőkomplexum épül nem messze a szerb-magyar határtól, Topolyán, és nemrég arról is hírt adtunk, hogy mikorra tervezik a fürdő átadását. Most azonban gondok akadtak az építkezésen, és kérdésessé vált a létesítmény sorsa.

  Kérdéses mikor lógathatjuk bele a lábunkat a topolyai medencékbe. Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock / Készítette: Kateryna Mostova

  Mivel a talaj nem alkalmas a munkálatok folytatására, felfüggesztették az új fürdőkomplexum építését. Erre azért volt szükség, mert az alap magassági pontjának a kiásásakor kiderült, hogy a talaj nem elég stabil arra, hogy ráépítsék az alapot, aminek később a medence összsúlyát meg kell tartania.

  Ahhoz, hogy folytatni tudják a medencék kialakítását, talajcserére van szükség, ami azt jelenti, hogy megfelelő anyagokkal kell a talajt meg- és feltölteni. Ehhez további geomechanikus vizsgálatok kellenek, amik majd meghatározzák a fürdőkomplexum építésének jövőbeli alakulását – írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

  Mint az kiderült, már az építkezés elején gond volt a magas talajvízzel, de ezt megoldották négy folyadékelvezető kúttal, ugyanis ragaszkodtak hozzá, hogy az új létesítmény a régi szabadidős központ, a Vénusz helyén épüljön meg.

  A topolyai fürdőkomplexumnak a tervek szerint 2020 szeptemberéig kell elkészülnie, de jelenleg kérdéses, hogy sikerül-e tartani a határidőt. Ha megépül a rekreációs központ, akkor nem messze a szerb-magyar határtól lehetőség lesz a csobbanásra egy vadonatúj fedett medencében, egy menő termálmedencében és egy sekély vízű gyerekmedencében is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!