Gigantikus felújításra készül a Gyulai Várfürdő

  Elkészült és a megvalósításhoz szükséges pályázat első körén már túl is jutott a Gyulai Várfürdő középtávú fejlesztési koncepciója, ha a második és harmadik elbírálási körben is sikert aratnak, akkor gigantikus fejlesztések valósulnak meg a Gyulai Várfürdőben.

  A gyerekek paradicsoma is jelentősen kibővülneForrás: Facebook / Gyulai Várfürdő

  A kedvező döntésekkel megvalósulhat a gyermekparadicsom teljes rekonstrukciója és bővítése, aminek során megdupláznák a vízfelületet, és új élményinstallációkat alakítanának ki a spray parkban, a száraz játszótéren, a babapancsolóban és a 8-14 évesek élménymedencéjében.

  Felújítanák és bővítenék továbbá a közel húszéves csúszdás medencét is, cserélnék a csúszdákat, korszerűsítenék a medencetestet és természetesen a parkba illő módon, trambulinnal is bővítenék a létesítményt.  

  A Gyulai Várfürdő egyik beltéri medencéje felülnézetbőlForrás: Facebook / Gyulai Várfürdő

   

   A legnagyobb volumenű beruházásként a favázas épületet, a lovardát és a kupolás wellnesst összekötő épületegyüttest alakítanák át. Kiváltanák a meglévő funkciókat, a termálvízfelületet minimum kétszeresére bővítenék, illetve kiúszó-beúszó medencéket is létesítenének.    

  15 millió forintból, száz százalékos támogatás mellett egy hónapon belül kell elkészülnie a fejlesztések előzetes megvalósíthatósági tanulmányainak, a projektelemek koncepcióterveinek és a költségvetésnek. A második körbe ezeket a dokumentumokat kell benyújtani.

  Ha azon is túljut a Gyulai Várfürdő, akkor a kiírók 300 millió forintot és egy évet biztosítanak a kiviteli tervek elkészítésére, a szükséges engedélyeztetési eljárások lefolytatására és a részletes megvalósíthatósági tanulmányok elkészítésére. Harmadik körben már a konkrét fizikai megvalósításra lehet támogatást nyerni. A beruházássorozat így 2022 tavaszáig készülhetne el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!