Heves megye örülhet, 13 éve bezárt termálfürdőt nyitnak meg jövőre

Hevesen nagy volumenű turisztikai fejlesztések zajlanak, amely részeként az elavult termálfürdőt is felturbózzák, és várhatóan jövőre ismét megnyitják a látogatók előtt. A strandot 350 millió forintból fejlesztik.

A hevesi termál-strand látványterveForrás: heves.hu

A fürdő területén egy fedett tanuszodát és tíz családi apartmant építenek, hogy hamarosan az akár már több napos nyaralást tervező turistákat is magukhoz csábíthassák. A Heves.hu oldalon arról lehet olvasni, hogy építenek egy gyerekmedencét is, miközben felújítják az öltözőket és új zuhanyozókat is kialakítanak. Továbbá a termálstrand közelében található Viczán-tavat és környékét is rehabilitálják és felújítják a Szepessy-Spitzer kastélyt is.

A tíz ezer lakosú, Egertől 45 kilométerrel található Hevesen mintegy hatvan évvel ezelőtt találtak 47 Celsius fokos termálvizet. Nem sokkal később nyitották meg a szezonálisan üzemelő termálfürdőt, amely fénykorában igen felkapott volt a helyiek és a külföldi vendégek körében. A termálstrand 2007-ben bezárt, mert nem volt pénz a vízforgató berendezés üzemeltetésére – olvasható a Termal Online hírében.

A fürdő felújítása a tervek szerint még az idén megkezdődik, és ha minden a tervek szerint halad, akkor 2020 nyarán már ismét lehet csobbanni a hevesi termálstrandon.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek