Csődbe ment a magyar utazási iroda – Kártérítést követelnek a magyar károsultak

Csődbe ment a magyar Beontrips utazási iroda. A cég fizetésképtelenség miatt jelentette be, hogy nem szervez több utazást. A károsult ügyfelek már létrehoztak egy közös Facebook-csoportot, hogy megkapják a kártérítésüket.

Az utasokat váratlanul érte a bejelentés - illusztrációForrás: Shutterstock/ Prostock-studio

Ahogy már a vg.hu is megírta, több utas nem tudott elutazni a magyar Beontrips utazási irodával annak ellenére, hogy érvényes foglalásuk volt és befizették az utazás árát. Az Utazómajom már egy hete szerződést bontott a náluk is hirdető utazási irodával és azonnal elhatárolódtak tőlük, miután többen jelezték feléjük, hogy nem valósult meg az utazásuk.

A Beontrips a fizetésképtelenségét jelölte meg az utazások lemondásának okaként. Az Európai Utazási Biztosító Zrt.-nél (EUB) rendelkeznek kezesi biztosítással, ezért a károsult utasok a biztosító weboldalán keresztül intézhetik a kártérítési igényeiket. Kártérítést követelők pedig vannak szép számmal, több mint 100-an várnak arra, hogy visszakapják a pénzüket.

A 2016-ban alapított cég csődje nem is annyira meglepő annak fényében, hogy az adózott eredménye minden évben mínuszos volt, tavaly pedig a NAV három végrehajtást is indított a cég ellen.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek