A világ legjobb hőlégballonosai érkeznek majd ebbe a magyar városba

Száznál is több hőlégballon emelkedik a levegőbe Szegeden szeptember 8. és 14. között, egy különleges sporteseményen: a világ legjobb hőlégballonosai érkeznek a magyar városba, a hőlégballonozás legnagyobb világversenyére, a 25. Hőlégballon Világbajnokságra – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

Szeptemberben megannyi óriási hőlégballon színezi majd be az eget - illusztrációForrás: 25th FAI World Hot Air Balloon Championship

Hatalmas és színes hőlégballonok veszik birtokba szeptember elején Szeged légterét a világ legjobb ballonrepülőinek megmérettetésén, a 25. FAI Hőlégballon Világbajnokságon. A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket. Természetesen a magyar versenyzőknek is szurkolhatunk majd. „Szeged lakói és a hőlégballon szerelmesei számára már megszokott, hogy időnként hatalmas, színes csodák úsznak be a látóterünkbe, hisz' a SZIA is évente helyet ad ennek a látványos sportnak. 2021-ben mi lehettünk az EB házigazdái, idén pedig nagy megtiszteltetés, hogy a világversenyt is mi láthatjuk vendégül" – mondta Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója.

Szeged a világ hőlégballon sportolóinak központjává válik, az égen már az edzésnapokon, szeptember 5. és 7. között feltűnnek a látványos balloncsodák.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek