Utazz a naplementébe: Íme a legszebb hőlégballonos helyek Európában

A hőlégballonos utazások elbűvölő és izgalmas módja egy új hely felfedezésének. Bár a legtöbb hőlégballonos túrát általában napkeltekor rendezik, egyes társaságok naplemente túrákat is szerveznek, és bár az utazások költségesek lehetnek, az életre szóló élmény általában megéri az árát.

Fentről és lentről nézve is csodálatos a látványForrás: Shutterstock/Fokke Baarssen

Ha ezen a nyáron kipróbálnál valami újat és izgalmasat, fedezd fel Európa legszebb hőlégballonos helyeit és merülj el a napfelkelte és naplemente lenyűgöző látványában. 

Toszkána, Olaszország

Tekintsd meg madártávlatból a toszkán vidéket! A Val di Pesa-i San Cascianoból indulva 609 méter magasra emelkedsz a levegőbe. Élvezd a páratlan kilátást a toszkán villákkal, kastélyokkal, szőlőültetvényekkel és olajfaligetekkel tarkított dombjai felett. Leszálláskor pedig koccints az élményre egy pohár habzóborral.

Igazi olasz életérzés a felhők felettForrás: Shutterstock/Muratart

A hőlégballonos túra összesen 3 óra, a találkozási pont nagyon közel, körülbelül 20 percre található Firenzétől, San Casciano közelében, a Chiati-völgy szívében. A túrát szakavatott kapitány vezeti, aki felszállás előtt biztonsági eligazítást is tart és lehetőséget ad, hogy segítsünk a léggömb levegőztetésében is. A program 302 euróba (kb 115 000 forint) kerül. 

Segovia, Spanyolország

Segovia híres római építészetéről, kétezer éves római vízvezetékrendszeréről és lenyűgöző gótikus katedrálisáról, amely állítólag az utolsó katedrális Európában, amelyet ebben a stílusban építettek. Itt található az Alcázar kastély is, amely nem csak az UNESCO Világörökség része, hanem Walt Disney Hófehérke-kastélyának is egyik inspirációja.

Kell ennél szebb látvány?Forrás: Shutterstock/A Traves Del Prisma

A sok történelmi helyszínnek köszönhetően a legjobb kilátás minden bizonnyal felülről nyílik. A hőlégballonos túrák transzferrel Madridból indulnak, az élénk színű ballonokból felemelkedve csodálhatod az érintetlen szépségű természetet és a történelmi látnivalókat. A túra 260 euróba (kb 93 000 forint) kerül, amely egy pohár pezsgőt és ebédet is tartalmaz. 

Loire-völgy, Franciaország

Ha már a kastélyoknál tartunk, nem hiányozhat a listáról a franciaországi Loire-völgye sem, amely nem csak gyönyörű és történelmi kastélyairól, hanem rengeteg szőlő- és gyümölcsöskertje miatt a „Franciaország édenkertje" becenevet is kiérdemelte.

Hőlégballonnal a Loire-völgyi kastélyok felettForrás: Shutterstock/andre quinou

A régióban található kastélyok nagy része a reneszánsz időszakban épült, tükrözve a francia nemesség akkori gazdagságát és hatalmát. A hőlégballonból naplementekor lélegzetelállító kilátás nyílik a Château de Chambordra, amely a legnagyobb kastély Franciaországban, és egyben a világ egyik legszebb kastélya is. A találkozási pont a La Gourmandière borászat parkjában található, a hőlégballonok a Chateau de Chenonceau kastély mellől szállnak a magasba. A túra ideje 3 óra, az ára 293 euróba (kb 111 000 forintba) kerül. 

Kappadókia, Törökország

Természetesen a nem mehetünk el szó nélkül a világ egyik leghíresebb hőlégballonos pontja mellett sem. A törökországi Kappadókia semmihez sem hasonlítható a földön, a völgy egyedülálló sziklaképződményeknek, úgynevezett „tündérkéményeknek" az otthona, amelyek közül sok 30 méternél is magasabb.

Kappadókia mesés hőlégballonjaiForrás: Pataki Nóra

Bár Kappadókia technikailag az ázsiai oldalon található, sok utazó európai úti célnak tekinti. A hőlégballonos utazások napkeltekor történnek, a reggeli ragyogás és meleg vibrálása kiemeli Kappadókia holdszerű vonásait, és az égből láthatod a Kappadókia-völgyet alkotó 5000 négyzetkilométeres terület egészét. Lehet választani 1 és 2,5 órás hőlégballonos túrák közül, ezek közül a legtöbb ételt és italt is tartalmaz. A programok 180 eurótól (kb 70 000 forint) kezdődnek. 

+1 Budapest BallonFly

Nem kell messzire menned, ha hőlégballonos élményre vágysz. Budapesten, a Városliget szívében, a Ballonfly kosarából 360 fokos panoráma tárul eléd a városra, amely felejthetetlen élményt nyújt minden alkalommal. A tavalyi évben megnyitott, talajhoz rögzített, gázballon-kilátó fedélzetén 30 utassal és a pilótával akár 150 méter magasra is elér.

A Budapest Ballonfly sötétedés után is várja a kalandvágyókatForrás: Facebook/BallonFly

A menetidő általában 15 perc, a szolgáltatás fokozottan időjárásfüggő, ennek megfelelően időpontfoglalásra nincs lehetőség. A felnőtt jegy 8500 forintba kerül, a gyerek menetjegy 5000 forintba, de lehetőség van privát hőlégballonozásra is. 

(Forrás: viator.com, meganstarr.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek