Elképesztő mutatvány: Tériszonyos, mégis 600 méter magasan egy hőlégballonban biciklizett

Kriss Kyle, profi BMX-es tériszonya ellenére csatlakozott a Red Bull csapatához, hogy 600 méter magasan trükközhessen egy repülő gördeszkaparkban – olvasható a Mirror oldalán. 

A tériszonyos BMX-es sikeresen teljesítette az extrém kihívástForrás: Facebook/FATBMX.COM

Kyle extrém ötletét még a koronavírus-járvány alatt álmodta meg, és elnyerte vele a Red Bull szponzorálását, segítségét. Kyle tériszonya ellenére korábban már kiugrott egy helikopterből, ezért most úgy döntött, hogy emeli a tétet. Az új kihíváshoz egy hatalmas hőlégballont használtak, ami alá egy gördeszkapályát rögzítettek. 

Először arra gondoltam, hogy a gördeszkapályát két helikopter alá rögzítsük, de tudtam, hogy egy helikopterből kiugrani olyan, mintha tornádóba kerülnék, így maradt a hőlégballon. 

Általában megálmodom ezeket az őrült ötleteket, majd elmegyek a Red Bullhoz, és megkérdezem, hogy megvalósíthatjuk-e. Vigyázni kell, hogy mit kérsz, mert a legtöbbször igent mondanak rá.

- nyilatkozta Kyle.

A gördeszkaparkot Max Verstappen Forma1-es pilóta mérnökeinek segítségével építették meg, először fából, de mivel azt túl nehéz lett volna a levegőbe emelni (6,5 tonna), ezért megcsinálták karbonból is, ami már "csak" 1,7 tonnát nyomott. A BMX-es jelezte, hogy még soha senki nem csinált rámpát szénszálból. Nézzétek meg az alábbi videón, hogyan sikerült a kivitelezés!

A felkészülés több mint egy évig tartott, eredetileg tavaly decemberben teljesítették volna a kihívást, de a pokoli hideg miatt Kyle és csapata idén február 6-án emelkedett a magasba, ahol a BMX-es több életveszélyes trükköt is bemutatott. „Úgy érzem, legyőztem a félelmemet, és azt hiszem ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha is tettem egész életemben." - mondta Kyle. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek