Jó hír az egyik legnépszerűbb, leégett magyar szállodáról

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Visegrád ormán magasodó négycsillagos Hotles Silvanus legfelső szintje és tetőszerkezete március elején égett le. Elkezdődött a legendás, 100 embert foglalkoztató szálloda helyreállítása, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.

A szálloda idén újra fogadja majd a vendégeketForrás: Hotel Silvanus Facebook oldala

Az MTÜ a támogatást azzal indokolta, hogy a térség szempontjából is kulcsfontosságú a Visegrád belföldi szálláshelyiforgalmának 46 százalékát biztosító hotel mihamarabbi újranyitása. Az elmúlt években több alkalommal kaptak kormányzati segítséget a turisztikai ágazat bajba jutott vállalkozásai, hogy minél gyorsabb legyen a szektor pandémiát követő visszaépülése – írja az MTI. Korábban írtunk róla, hogy a szálloda nemcsak állami, hanem civil segítséget is igénybe vesz az újjáépülés érdekében.  

A visegrádi Hotel Silvanust 1971-es megnyitása óta a Dunakanyar közkedvelt szállodájaként tartják számon. A szálláshely az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlesztette szolgáltatásait, 2018-ban elnyerte például az Év hotele címet és elsőként lett az országban „zöld szálloda".

A kárt szenvedett szálloda a térség egyik legfontosabb zászlóshajó-szolgáltatója" – mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

„Ebben a bevétel nélküli időszakban is mindenképpen meg kívánjuk tartani a munkaerőt. Az MTÜ-től érkező segítség lehetővé teszi, hogy ne csak gyorsabban, de hatékonyabban állítsuk helyre és fejleszthessük a szállodát, és tovább lépjünk az üzemeltetés zöldítésében is. Így várhatóan már késő ősszel újra megnyit a hotel" – vázolta fel a terveket a szálloda tulajdonosa, Lantos Árpád.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek