Újra akcióba lendülnek a Google Utcakép autói

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

Bárhol összefuthatunk a Google Utcakép autóival - illusztrációForrás: Michal Zduniak/Shutterstock

Magyarországon a Google Térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, a mindenki által látható képanyagot rendszeresen frissítik, hogy hűen tükrözze a valóságot. Az Utcakép 360 fokos képeket mutat az utcákról, valamint a természeti és kulturális nevezetességekről.

A Google Utcakép autói április közepén indultak el Magyarországon, a kisebb és nagyobb városokat egyaránt bejárják. A lakosok találkozhatnak velük például Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Esztergomban, Szekszárdon, Egerben, Orosházán, Kecelen, Dabason és Sárospatakon – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

Az utcák és utak mellett a Google több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette, valamint más, autóval megközelíthetetlen helyeket, például tópartokat, nemzeti parkokat és emlékparkokat, de még olyan távoli helyekre is eljutott, mint az Északi-sark.

A Google kiemelten elkötelezett a személyes adatok védelme iránt. A személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése" gombra kattintva lehet kérni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek