Fantasztikus felvételek: Színes halak között úszkált egy búvár a tapolcai Malom-tóban

Kostyál Pál több éve édesvízi búvárként készít fantasztikus felvételeket hazánk tavaiban. Néhány napja Tapolca város polgármesterének Dobó Zoltánnak mondott köszönetet egy Facebook-posztjában, hogy lehetőséget kapott a vízbe merülésre a tapolcai Malom-tó csodás élővilágának megtekintésére.

A tapolcai Malom-tó nem csak a helyiek, de a turisták kedvenc célpontja is, és most betekinthetünk a mélyére isForrás: Csudai Sándor

Szerencsére a valóban lenyűgöző látványt megosztotta videó formájában, így átvitt értelemben mi is lemerülhetünk a tó mélyére, és átélhetjük azt az élményt, ahogy nagy, színes koi pontyok és más, apróbb halak között nézelődünk.

Nem csak a likebalaton.hu szerint a tapolcai Malom-tó hazánk egyik leghangulatosabb városrésze. A malom mögött azért duzzasztották fel újra a Tapolca-patak vizét, hogy egy második malmot is meghajtsanak vele. A két tó közül a nagyobbat hívják Malom-tónak (de nevezik Nagy-tónak illetve felső tónak is), míg a második a Kis-tó vagy alsó tó. Kostyál Pál a kisebbik tóban is készített friss, víz alatti felvételeket, íme!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek