Eltűntek a koi pontyok Tapolca híres lépcsőjéről

Az egyik legszebb Balaton közeli kisváros Tapolca. A város központjában található Malom-tóban színes halak úszkálnak, amik a tapolcai képzőművészt, Varjas Juditot is megihlették, ugyanis a tó melletti Halas lépcsőre két koi pontyot festett még 2016-ban. Az elkészült street art alkotás nemcsak a helyiek körében lett azonnal népszerű, hanem kedvelt turisztikai célpont is lett. Több tízezer ember látta, sétált a lépcsőkön az elmúlt években – írja a likebalaton.hu. 

Ezek a halak azonban már nem találhatók meg a lépcsőn, de nem kell aggódni! Judit újabb műve kerül rá, ráadásul megmarad a Halas lépcső mivoltja, hiszen most is lesz két hal a lépcsőkre festve. Mellettük megjelenik a tóban található ültetett hínár, és a lépcső tetejére tavirózsákat fest Judit. A megújulásra szükség volt, mert már kissé megkopott a felfestés.

Többet ilyen formában már nem láthatjuk a lépcsőketForrás: Mészáros Annarózsa/likebalaton.hu

Addig is, amig elkészül a új lépcsődekoráció, éppen a lépcső felett, Judit új falfestményét is megcsodálhatjuk meg. A festménynek funkciója is van: a tavasbarlang felől a Malom-tóhoz igyekvő sétálóknak irányt mutat, a Halas lépcső felé terelve a turistákat.

 

A falfestmény szintén Varjas Judit alkotásaForrás: Mészáros Annarózsa/likebalaton.hu

"Nyolc igencsak hosszú nap alatt készült el a minden centiméterében aprólékosan, amolyan "Varjasjuditosan" kidolgozott falfestményem" – mesélt Judit a lépcsősor feletti Arany János utcában látható új alkotásáról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek