Videó: Csodájára járnak a Tapolca nevezetességeivel díszített százkilós tojásnak

Az elmúlt pár napban a tapolcai Tojáspark híre bejárta a világot, mely a helyiek és a város vendégeinek kedvenc látványossága lett. A város nevezetességeit bemutató tojást az a képzőművész, Varjas Judit dekorálta, aki Tapolca híres Halas lépcsőit is megfestette.

Forrás: családi fotó/veol.hu

Varjas Judit a tavalyinál is nagyobb alkotásának hungarocell alapját a város vásárolta, az alkotó pedig nagyon sokat dolgozott azon, hogy a kalocsai és matyó motívumok mellett a város nevezetességeit is ráfesse a tojásra. Az eredmény vitathatatlanul meseszép lett!

Judit szerint kalandos út vezetett el odáig, hogy kiállíthassa az óriás tojást. Miután megszületett a gondolat, hogy idén is meglepi Tapolcát. Tavaly a szülei műhelyében festette meg a másfél méter magas tojást, de a meredek lejáró miatt úgy gondolták, hogy ez nem lesz ideális hely a nagyobb méretű alkotás elkészítéséhez. Testvére garázsába vitték a hatalmas tojást, csakhogy a talapzattal együtt ott sem fért el felállítva. Új helyet kellett keresni a munkához, olyat, ahol mindennel együtt elfér az alkotás, amely végül 2 méter magas és 100 kilogramm lett – írja a veol.hu.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek