Tapolcai mintára, Sümegen is készül az első festett lépcső

Majdnem pont egy hónapja írtunk arról, hogy Tapolcán ismét átadták a felfrissített festéssel díszített, koi pontyos lépcsőt, amely ma már népszerű turisztikai célpontja a városnak. Az újrafestett lépcsőket ezúttal is Varjas Judit képzőművész alkotásai díszítik.

A 10. nap Facebook-bejegyzése - "Szépen alakul a sümegi varázsszőnyeg"Forrás: ©Varjas Art / Facebook.com

De a megújult tapolcai lépcső mellett, mostantól egy másik városban is megcsodálhatjuk majd a festő- és képzőművész munkáját, méghozzá Sümegen. Varjas Juditot ugyanis egy magánszemély felkérte arra, hogy tegye személyesebbé, kedvesebbé a sümegi Kossuth Lajos utcát a Városi Piaccal összekötő átjáró lépcsőjét és falrészét. 

A művész a motívumvilág tekintetében szabad kezet kapott, a kérés annyi volt, hogy Sümeg jellegzetességei köszönjenek vissza a már elkészült műben. Így aztán az alkotás része lesz a gesztenyevirág, valamint Kisfaludy Sándor és Szegedi Róza kedvenc virágai, a liliom, a rózsa és az aranyeső is. Sümegnél a szőlészeti, borászati hagyományok sem elhanyagolhatók, így az oldalfalon ez is megjelenik, ahogy a Püspöki Palota is, a lépcsőn a városcímerben található minta, középen pedig Ramassetter Vince kékfestő motívuma tűnik majd fel - olvasható a Veol.hu oldalán.

A tervek szerint, ha az időjárás úgy akarja, nagyjából két hét múlva fejeződik be a munka, de a helyszínen már most is látni, hogy egy egyedi alkotással gazdagodik Sümeg és az eddigi "szürke" belvárosi átjáró.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek