Megbolondult az időjárás: kánikula után havazás

Hétfőn még 30 Celsius-fokot mértek az Alföldön, kedden viszont betört a hidegfront az országba, melynek köszönhetően havazott a Kékestetőn – írja a Magyar Nemzet a HungaroMet Facebok oldalára hivatkozva.

Márciusban így festett a Kékestető, most jóval kevesebb hó esettForrás: MTI/Komka Péter

Azt hittük március 7-én, hogy idén tavasszal utoljára adtuk hírt arról, hogy visszatért a tél és havazik a Kékestetőn. Az időjárás azonban ismét megtréfált minket. A hidegfronti csapadékzóna kedden a délelőtti órákban ért az Északi-középhegység fölé, és a csapadék hűtő hatásának segítségével a csapadék halmazállapota a legmagasabb hegycsúcsunkon esőről átváltott havas esőre, sőt átmenetileg hóra is. A csapadékhoz viharos szél is társul.

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden a front felhőzete és csapadékzónája lassan északkelet felé tevődik, ahol még délután is számítani kell borult, esős tájakra, viszont a front mögött felszakadozik a felhőzet és kisüt a Nap.

Délután az ország délnyugati felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati részek kivételével nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések a jellemzően nyugati irányú szelet, csak estére mérséklődik a légmozgás. A zivatar környezetében szintén előfordulhatnak viharos lökések.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek