Sok hó esett, le kellett zárni a Kékestetőhöz vezető utat

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott Heves vármegyében is. A Mátra legmagasabb pontjain nemcsak számottevő eső, hanem helyenként 10-20 centiméternyi friss, magas víztartalmú, úgynevezett tapadó hó is hullott.

Forrás: MTI/Komka Péter

A hegyvidéki szakaszokon átázott a talaj. Ez, illetve a nagyobb tömegű hó és a hajnali jegesedés fakidőléseket és ágleszakadásokat okozott. Az előrejelzések szerint a hétvégén további jelentős mennyiségű csapadék és erős széllökések várhatóak a Mátrában, amelyek további fakidőléseket, ágleszakadásokat eredményezhetnek. Ezért az élet- és vagyonvédelmi okok miatt, illetve az utak járhatóságának fenntartása érdekében korlátozzák a behajtást a Kékestetőre vezető mellékutakon.

Havas fák Kékestetőn 2023. január 16-ánForrás: MTI/Komka Péter

Ez azt jelenti, hogy a kékestetői bekötőúton és az adótoronyhoz vezető mellékúton január 20-án, pénteken 19 órától egészen január 22., vasárnap 19 óráig teljes útzár lesz. Ezen alsóbbrendű utakat így kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok használhatják majd a következő időszakban.

Forrás: MTI/Komka Péter

A Magyar Közút arra is felhívja a figyelmet, hogy a Mátra más útjain is előfordulhatnak ágleszakadások, fakidőlések az időjárási helyzet miatt, így az aztósok valamennyi útszakaszon fokozott óvatossággal, körültekintéssel vezessenek. Az érvényben lévő korlátozásokról érdemes tájékozódni indulás előtt a www.utinform.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek