Tulipánszüretekkel robban be a tavasz hamarosan

A színes tavaszi virágok megjelenésével végleg elfelejthetjük a hideg, szeles, szürke téli napokat. Ráadásul ahogy melegszik a idő, egyre több tulipánfarm nyílik Magyarországon, gyönyörű tulipánszőnyegekkel, sok ezer fotózható virággal, a látogatók pedig saját maguk is szedhetnek a tavasz legkedveltebb növényéből. Mutatjuk, itthon hol találjátok a legszebb tulipánfarmokat.

A tulipán a tavasz egyik legszebb virágja

Forrás: Free-Photos/pixabay.com

KŐRÖSHEGYI LEVENDULÁS – KÖRÖSHEGY

Magyarország legnagyobb tulipánszürete idén is közel félmillió tulipánnal vár Kőröshegyen! A Balaton mellett impozáns látványt nyújtanak a sokszínű, változatos fajtájú és színű tulipánmezők. Ha szeretnétek hazavinni egy csokor friss virágot, vagy megörökíteni a csodálatos tájat, itt jó helyen jártok. Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. Szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.

A szüret idén hivatalosan április 11. és 21. között tart minden nap 9-től 18 óráig. Itt az alkalom, hogy gyönyörű csokrokat szedhessetek hozzátartozóitoknak. További információkat az esemény Facebook-oldalán olvashattok.

Kőröshegyi Levendulás, tulipánokForrás: Kőröshegyi Levendulás/Facebook

KÁLNOKI LEVENDULÁS ÉS TULIPÁNFARM – MÁRIAKÁLNOK

Az időjárástól függően, de várhatóan április 13-tól megnyitják a Tulipánfarmot. A Szigetköz szívében 30 színben 120 000 tulipánnal, 2000 fehér nárcisszal, 2000 dupla virágú nárcisszal és 1500 jácinttal várják az érdeklődőket a szüretre. Az idén harmadik alkalommal szervezett Szedd Magad napok során hétköznap 15.30 és 18 óra között, hétvégén 10 és 17 óra lesz lehetőség begyűjteni különféle színű és fajtájú tulipánokat.

A szüret tervezett időpontja: 2024. április 13.- május 12. További információkat a Tulipánfarm közösségi oldalán találhattok.

KEVÉLYHEGYI LEVENDULAMEZŐ – PILISBOROSJENŐ

Tavaly ősszel több tízezer különleges virágú tulipánhagymát is ültettek a meglévő változatos színű és virágú, hagyományos tulipánok mellé. Szépen nőnek a virágok, ahogy Facebook oldalukon tájékoztatnak.

Kutyákkal látogatható a tulipános kert is, de kérik, hogy a virágok sérülékenysége miatt a kutyusok pórázon és csak az ágyások közötti ösvényeken tartózkodjanak. Az időjárástól függően áprilisban tervezik a nyitást. Friss információkért kattintsatok a Kevélyhegyi Levendulamező Facebook-oldalára.

Egy hobbikertésznek köszönhetően 15 ezer tulipánt virít majd Balassagyarmat határában is
Pintér Tivadar, hobbikertész hat éve ültet különféle tulipánhagymákat a telkén. És bár eleinte csak néhány virághagyma ültetésével kezdte, tavaly májusban már 15 ezer szál tulipán nyitott területén Balassagyarmat határában. Idén virágzásuk áprilisra májusra várható, így érdemes akkorra időzíteni egy látogatást, ahol egyébként az érdeklődők majd szüretelhetik a virágokat, vagy akár emlékezetes fotó is készülhet a színes sorok között.
Pintér Tivadar hobbikertészForrás: E.-L.-Zs./Nool

A KERT – NYÍRTELEK

A Ferenc tanyán keressétek ezt a bájos családi vállalkozásban működtetett kertet, ahol 20 ezer tulipán között sétálhattok, válogathattok. Hétfő kivételével minden nap nyitva lesznek. Belépő nincs, aki csak fotózni vagy gyönyörködni szeretne, náluk szabadon és ingyen megteheti.

A tulipánszüret mellett pikniket, kézműves vásárt is tartanak, ahol a saját szörp és lekvárcsaládjuk mellett lehetőséget adnak helyi kézművesek portékáinak bemutatására is. A nyitást áprilisra tervezik, de pontos információt a későbbiekben a kert Facebook-oldalán találhattok.

KINCSEK VÖLGYE – BÁLVÁNYOS

A Balaton déli partjához közeli településen már nőnek a tulipánok, de még nem nyíltak ki. Tavaly ősszel sok tízezer tulipánhagymát ültettek el rengeteg csodás színárnyalatban. 12 tulipánszüretet hirdettek meg 2024-ben: április 5. és 28 között. Ezeken a napokon 10 és 17 óra között várják a látogatókat.

12 szüreten szedhettek tulipánokat Bálványoson

Forrás: Kincsek Völgye/Facebook

A virágzást nagyban befolyásolja az időjárás, így nehéz megmondani, mikor látható a legszebb pompájában a tulipánkert, de ígérik, hogy a közösségi oldalukra folyamatosan tesznek majd ki friss képeket. Baba- és kutyabarát hely, tehát babakocsival is lehet jönni, de arra számítsatok, hogy a domboldalon fel kell majd tolni a kocsit. A Kincsek Völgyében is él négy nagyon barátságos kutya, éppen ezért kérik, hogy a kutyáikat a gazdáik pórázon vezessék.

TULIPGARDEN KERTEK ORSZÁGSZERTE

Magyarország legnagyobb tulipánoskert hálózata 2018-ban kezdte meg működését a Balatonnál, ám azóta 9 egyéb helyszínen is lehetőség van tulipánszüretre, így mindenki lakóhelye közelében hódolhat a tulipánszedés és a minőségi szabadidő élvezetének. Az érdeklődő mindent megtudhat a TulipGarden kertek honlapján az egyes helyszínekről, nyitvatartásukról, programjaikról.  

Idén is rengeteg tulipán várja a látogatókat a TulipGarden kertekben. A kép a mórahalmi virágzást örökíti megForrás: Facebook/TulipGarden Mórahalom

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek