Hobbitház épült Somogyban

Gyűrűk ura rajongók figyelem! Nem kell Új-Zélandig utaznotok, hogy hobbitházat lássatok! Magyarországon is akad néhány, legutóbb Őze Rajmund épített egy mesebeli kuckót kaposdadai birtokán – írja a sonline.hu

Őze Rajmund a hangulatos hobbitlakhoz fát és követ használt felForrás: Lang Róbert/sonline.hu

A mindössze 30 négyzetméteres, íves homlokzatú kaposdadai épület mind a külső, mind a belső kivitelezési megoldásaiban is a legendás hobbitok környezetét idézi a domboldalba vájt megjelenésével, kör alakú, a szomszédos tóra nyíló ablakaival.

A belső tér rendkívüli melegséget, békét, nyugalmat áraszt, köszönhetően az íves megoldásoknak, és a fa természetességének.

„Négy éve kezdtük az építkezést, hétvégenként, szabadidőnkben végeztük a munkát. Eredetileg egy lombházat szerettünk volna építeni, de a környéken nem találtunk erre alkalmas fát, így a domb adottságait vettük figyelembe" – mondta el Őze Rajmund, aki erdész végzettségéből adódóan jól ismeri a fafajtákat.

Őze Raymund a kis hobbitház belső terébenForrás: Lang Róbert/sonline.hu

Olyan épületet szerettünk volna, amely a környéken nincs, és egy különleges élményt ad annak, aki erre jár" – folytatta Őze Rajmund, akinek célja, hogy a házikó később vendégházként működjön

A mester a bárdudvarnoki Goszthony-kúria udvarán kivágott hatalmas mamutfenyőt vásárolta meg, abból készült el az ajtó, a padlóburkolat vörösesbarna berakása és a külső burkolat. A trapéz alaprajzú ház akácoszlopokon áll. A belső bútorzat, az ajtók, és a bútorok is fából készültek. Őze Rajmund úgy hagyta őket, ahogy a természet alakította, ívesen, göcsörtösen és ahogy J. R. R. Tolkien megálmodta a hobbitoknak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek