Ismét igényelhetünk working holiday vízumot a hobbitok országába

Az évente meghirdetett lehetőségre száz 18 és 35 év közötti magyar fiatal jelentkezhet a 2020/2020-es évben. Az egy éves working holiday vízum népszerűségét jelzi, hogy a jelentkezés megnyitása után minden esztendőben órák alatt megtelik a kvóta – olvasható a Turizmus.com oldalán.

A Tekapo-tó területénForrás: Holger Detje / Pixabay.com

Az új-zélandi bevándorlási hivatal honlapján minden szükséges információt megtalálhatnak az érdeklődők, és ugyanitt le is lehet adni interneten keresztül a vízumkérelmet. Ahogy eddig is, az elbírálás a jelentkezés sorrendjében történik. A jelentkezés kezdete új-zélandi idő szerint április 23. délelőtt tíz óra, de az esetleges időpont változásokról és a vízumigénylés pontos feltételeiről a Bevándorlási Hivatal honlapján olvashatunk.

Azt érdemes figyelembe venni, hogy a regisztrációs költségeken kívül már 35 NZD összegű környezetvédelmi adó is fizetendő az igényléskor, illetve nagyon fontos feltétel, hogy a kiutazó a teljes utazás időtartamára rendelkezzen egészségügyi biztosítással.

A COVID-19 járvány következtében a Bevándorlási Hivatal irodái jelenleg zárva tartanak, így a határidők a vírus járvány miatt hozott intézkedéseknek megfelelően módosulhatnak, de ezt a korábban jelzett oldalon jól látható módon jelzik.

A budapesti konzulátuson pedig lehetőségünk lesz a kiutazáshoz szükséges okmányok – bizonyítványok, útlevelek, személyi igazolvány, lakcímkártya, erkölcsi- és születési anyakönyvi bizonyítvány, jogosítvány – lefordíttatására és hitelesítésére is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek