Szökőkutak és interaktív eszközök: Ilyen lett a felújított Nagycenki kastély

Átadták a nagycenki Széchenyi-kastély több mint 3,2 milliárd forintból felújított épületegyüttesét és a hozzá kapcsolódó turisztikai fejlesztéseket, egyúttal csütörtökön újra megnyílt a megújult, a Széchenyieket bemutató és életükbe bepillantást nyújtó állandó kiállítás is.

A Széchenyi-kastély, átadásának napjánForrás: MTI/Filep Istvan

A lezárult rekonstrukciós munkálatok során megújult az Öregkastély, a Széchenyi-szárny, a Virágház, a Pandúrházak, valamint a kastélypark is.

Az Öreg-kastély épületében gépészeti, villamossági rendszereket újítottak fel és tűzvédelmi rendszert építettek ki. A kastélypark főbejáratánál álló két őrházban (Pandúrházak) jegypénztárt, információs pontot, múzeumshopot és mosdóhelyiségeket alakítottak ki.

A Széchenyiek életét bemutató újranyitott állandó kiállításForrás: MTI/Filep Istvan

A kastélyparkban egyebek mellett helyreállították a barokk parter sétányait, valamint szökőkutat és tematikus játszóteret alakítottak ki. A kertbe ülőbútorokat, hulladékgyűjtőket, világítótesteket helyeztek ki, öntözőrendszert telepítettek, valamint megújították az északi, falazott kerítést.

Az Öreg-kastélyban és a Széchenyi-szárnyban a  Széchenyieket bemutató és életükbe bepillantást nyújtó állandó kiállítás interaktív eszközökkel gazdagított kiállítását a téli nyitvatartás szerint keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek