Az ősember világába repít a Bükk most megnyílt látogatóközpontja

A Szeleta Park Látogatóközpontot az egykori Herman Ottó Emlékpark területén hozták létre Miskolcon. A központi épületben „A bükki barlangok évezredes titkai – Az ősember természete" című kiállítás kapott helyet, amely az MTI tájékoztatása alapján a Bükk természeti kincseit, különleges földtörténetét, egyedi vízrajzát és barlangrendszerét, a hegység jellemző növény- és állatvilágát, valamint a világhírű Szeleta-kultúrát, a magyar ősemberkutatás bölcsőjének helyszíni eredményeit mutatja be.

Forrás: Szeleta Park/Facebook

A négy évszakos új turisztikai létesítményben minden korosztály megtalálhatja a kedvére való programokat: a legkisebbeknek a Bikkmakk játszótér, a nagyobbaknak Kőkori Karszt Kaland beltéri játszóház és a Pókfonal játszótér biztosítja a felhőtlen szórakozást, a felnőtteknek és szakmai látogatóknak pedig a Touchscreen monitorokkal kínálnak kipróbálható eszközöket.

Forrás: Szeleta Park/Facebook

 Szeleta Park Látogatóközpont helyet ad foglalkozásoknak, szakmai konferenciáknak, egyéb rendezvényeknek, szakvezetett terepi programok kiindulási pontjainak, archeológiai foglalkozásoknak, növény és állathatározásoknak, valamint további egyedi látogatói igényeknek - írja a bnpi.hu.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek