Hoppá! Egy trükkös kenguru rója Tápióbicske utcáit, üldözői képtelenek befogni

Hihetetlen, de igaz, hogy egy kenguru ugrándozik Tápióbicske utcáin, amit hónapok óta próbálnak befogni, de mindig kereket old. A Pest vármegyei községben élők már az állatmentők segítségét kérték a kenguru befogásában – írja a metropol.hu

Forrás: olvasói fotó/metropol.hu

Hogy hogyan került az egzotikus állat, egy benett kenguru egy Pest vármegyei erdőbe, egyelőre rejtély. Feltehetőleg valahonnan megszökött, de már annyira ráérzett a szabadság ízére, hogy nem szeretne újra fogságba kerülni, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy megnehezítse a "kenguru vadászok" dolgát.

Az ott élők szerint szépen alkalmazkodott a magyar természeti és éghajlati viszonyokhoz. A kengurut először idén februárban látták a környező erdőben, ám most újra felbukkant a helyiek nagy örömére. 

Ez a csavargó kenguru már a falu sztárja. Hozzánk gyakran bemerészkedik az udvarba, ott legel, illetve vizet is szoktam neki kirakni" – mondta el a metropol.hu-nak egy lakó.

Bár Ausztrália délkeleti részén őshonos, könnyen alkalmazkodik a környezetéhez, csinál magának egy mélyedést vagy gödröt és a nyúlhoz vagy őzhöz hasonlóan képes akár a telet is átvészelni. Akadnak azért olyanok is, akik rettentően aggódnak a jószágért, ezért szeretnék, hogyha egy jobb helyre kerülne, ahol vigyáznak rá és biztonságban van.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek