Albinó kenguru jött a világra a Csepel-szigeti élménybirtokon

A Csepel-Sziget szívében, Budapesttől mindössze 50 km-re, Szigetbecsén található a Vadvirág Élménybirtok, amely vendégházakkal és egy saját állatparkkal várja a kikakpcsolódni vágyókat. A Vadvirág Majorban háztáji, őshonos ritka magyar fajokon kívül különleges, egzotikus állatok is megtalálhatók.

Vadvirág MajorForrás: Vadvirág Major

A major lakói a napokban örömteli eseménynek lehettek szemtanúi. Mazsola, az egyik Benett-kenguru megmutatta a nagyközönség számára kicsinyét, aki albinizmussal jött a világra. A kis jövevény az első erszényes, aki a majorban született, a különleges bundája miatt pedig sokkal több odafigyelést és törődést igényel, mint társai.

A kenguruk több mint féléven keresztül nevelgetik a picinyüket az erszényükben, majd, amikor a csöppség készen áll az önálló életre, akkor elhagyja a védelmet nyújtó vackot. „Mazsola, az anyuka sokáig velünk lakott a házban, velünk nőtt fel, így számára a többi állat jelenléte eleinte furcsa volt.

Vadvirág MajorForrás: Vadvirág Major

Gondoltuk, egy társnak nagyon örülne, így került a birtokunkra Palika, akivel rövid időn belül szerelembe estek, és ennek a románcnak az ajándéka lett a kis albínó kenguru. "– mondta Fejes Orsolya, a Vadvirág Élménybirtok tulajdonosa.

Mivel a Benett-kengurunak egyelőre még nincs neve, a javaslatainkat a Vadvirág Major Facebook-oldalára lehet elküldeni augusztus 11-ig, írja a park, sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek