Csodás holtág partján épült fel a frissen átadott hazai wellnesshotel

Négycsillagos hotel nyílt lenyűgözően szép környezetben Békésszentandráson, a Kákafoki-holtág partján. A Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum a száz évvel ezelőtt épült, régi békésszentandrási szőnyeggyár épületében kelt új életre – írja a beol.hu.

Forrás: bordurhotel.hu

A régi szőnyeggyár hangulatát idéző szállodában összesen 38 szoba van, valamint a fent említett múzeum, lobbi, étterem, wellness részleg, szaunák és több külső medence is. Ez utóbbiakat egészítették ki a holtág partján egy 85 méter széles stéggel is, amelyről a szálloda vízi járműveivel indulhatnak kirándulni vagy sportolni a vendégek.

Forrás: bordurhotel.hu

A hotel összesen 3150 négyzetméter területű, és 340 négyzetméternyi medence tartozik hozzá. Ez igen sok a 38 szobához, így a helyieket és a településre érkező turistákat is várják fürdőzni és a múzeumba látogatni a szállóvendégeken kívül. 

Forrás: bordurhotel.hu

A Körösparti Nyár plusz Zrt. vezérigazgatója, Barna Antal elárulta, a hotel fűtéséről 1100 méter mélyről érkező termálvízzel gondoskodnak, ami a medencék feltöltését is biztosítja. Ez olyannyira jó minőségű, hogy egy év múlva gyógyvízzé minősíthetik.

Forrás: bordurhotel.hu

Barna Antal visszaemlékezett, hogy 2019-ben vásárolták meg a régi szőnyeggyár épületét, ezután indult az ötletelés, hogy milyen funkciót adjanak neki. Ragaszkodott azonban a szőnyeggyártás hagyományának felelevenítéséhez, így jött a szőnyegmúzeum gondolata, amit a fenntarthatóság érdekében kiegészítettek a hotelépítés ötletével. Az építkezés 2021-ben indult el, és a végeredménye egy négycsillagos superior szálloda lett, amely minősítést a napokban kapták meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek