Korszerűbb koktélbár az élménymedencében: Megújul a balatoni élményfürdő

A siófoki Galerius Fürdő még 2021 nyarán zárt be, az újranyitáshoz nagyjából 1,5 milliárd forint szükséges. Ebből egy nyertes pályázat révén 900 millió forint a tulajdonos önkormányzat rendelkezésére áll, a hiányzó összeg pótlására az ingatlaneladás, befektető bevonása vagy a hitelfelvétel jöhet szóba.

Új élményelemekkel bővül a siófoki Galerius fürdőForrás: Facebook/Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Időközben a Siófoki Hírek részleteket közölt a fürdő felújítására vonatkozó tervekről – adta hírül a Termal Online. Az újdonságok között szerepel az élménymedencében található koktélbár korszerűsítése és új élményelemek kialakítása a gyerekmedencékben. A csúszdákat lecserélik, illetve korszerűsítik, az esti fürdőzés hangulatának fokozása érdekében pedig fény és hangtechnikai elemeket építenek ki. A fürdő egész területén mozgássérült beemelőket létesítenek, illetve komplex akadálymentesítést valósítanak meg. Továbbá a meglévő öltözőkabinokat nagyobb tárolókapacitásra cserélik, az egész szaunavilágot korszerűsítik és bővítik az éttermi vendégteret is.

A kültéri rész is megújul: udvari pihenőteraszt alakítanak ki a szaunavilág vendégei részére, a parkolóban pedig e-autótöltőt létesítenek. Természetesen az épület víztechnológiai, légtechnikai, villamos és egyéb energetikai berendezéseinek fejlesztése is a projekt szerves részét képezik. 

Mint írják, a projektben kiemelt szerepet kap a turisztikai szolgáltatások energiahatékonyságának, megújuló energiatermelésének növelése, digitalizálása. A fenntarthatóság jegyében napelemes rendszer is telepítésre kerül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek