Egy napig 150 forintért juthatunk be Budapest legszebb fürdőibe

Budapest legszebb történelmi fürdői bizony nem a magyarok pénztárcájához vannak szabva. A Gellért fürdőbe és a Széchenyibe hétvégén 11 900 forintért, a Rudasba 12 200 forintért juthatunk be. Nem csoda, hogy szinte alig hallható magyar szó a medencékben.

Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda termálmedencéjeForrás: MTI/Mohai Balázs

Ezért is olyan nagy szám a Budapest 150. születésnapja alkalmából tartott akció. 2023. november 17-én pénteken mindössze 150 forintért lehet bejutni minden fürdőbe, persze csak addig amíg a készlet tart, írja az enbudapestem.hu.

A jegyeket online vásárolhatjuk meg november 4-től, de csak akkor, ha van budapesti lakcímkártyánk, mégha ideiglenes is, mert a jegyek névre szólnak majd. A történelmi fürdőkbe egy személy 2 db jegyet vehet, a többi fürdőbe személyenként 4 db jegyet engedélyez majd a rendszer.

A fürdők nyitva tartása november 17-én, pénteken az akciótól függetlenül változatlan lesz, de fontos tudni, hogy a jegyek csak a fürdők maximális kapacitásáig biztosítják majd a látogatást.

Ez az összes budapesti fürdővel, délelőtti és délutáni szekciókkal számolva összesen 12 ezer jegy, ezen felül nem is fognak jegyeket értékesíteni. Ez a szám például a Széchenyi fürdőnél 1840 fő/nap.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója nagy forgalomra számít a foglalás idején a szervereken, november 17-én pedig a fürdőkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek