Lehet, hogy jövőre már a Tiszán is landolhatunk hidroplánnal

Jelenlegi tudásunk szerint még soha nem szállt le hidroplán a Tiszán, így nagy érdeklődés övezte az eseményt, amikor az Aeroexpress Cessna 206 amfíbiája a szegedi kikötőben landolt.

Forrás: Garai Szakács László/Aeroexpress/Facebook

A város lakosai a partról és a belvárosi hídról figyelték a történelmi manővert, amelyre a Szegedi Nemzetközi Repülőnap alkalmából került sor. A folyamat gördülékenyen ment, a repülőgép pedig kiválóan működött együtt a többi vízi járművel, írja az Airportal.hu.

A gyakorlórepülést hosszas felkészülés előzte meg a Szegedért Vízisportbarát Egyesület és több helyi szervezet együttműködésével. Az egyesület célja a helyi turizmus és a hajós élet fellendítése, ezért régi törekvése egy vízi leszállóhely létrehozása a városban, amelyről most együttműködési megállapodást is kötött az Aeroexpress-szel.

Bár az idei rendezvény sétarepülés-programjában még nem szerepelt a hidroplán, a mostani sikeres próbaüzem után jövőre akár az érdeklődő közönség is kipróbálhatja a tiszai landolás élményét – mondta Báló Tamás, a Szegedi Közlekedési Társaság repülőtéri üzletágának vezetője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek