Élményvideó: Debreceni látogatás 3 napra hangolva

Kétnapos Debreceni utunkról már beszámoltunk nektek július elején, mikor jártunk ismert és kevésbé ismert, inkább csak a helyiek által látogatott egyedi helyeken. Akkor annyira megtetszett a város, hogy egy nyárbúcsúztató, őszköszöntő kiruccanásra még egyszer visszamentünk, és élményvideót is készítettünk.

Ha korábban még nem jártatok Debrecenben, ősszel mindenképpen érdemes lesz tervezni ide egy kiruccanást. A város ilyenkor tele van jó programokkal, a Nagyerdő és a tőle nem messze lévő Egyetemi Botanikus kert pedig ezer színben vár majd rátok. 

Nézzétek meg a városban készült videónkat, és ti is meggyőződhettek róla, hogy megéri ide tervezni egy 3-4 napos kiruccanást. A vonatjegy Budapestről 4600 forint, de a városban szinte minden elérhető gyalogosan. Akkor ajánlott vonaljegyet vagy napijegyet vásárolni, ha a Nagyerdőre indultok, mondjuk a Piac utcáról, vagy a Nagytemplomtól. A vonaljegy Debrecenben jelenleg 460 forintba kerül.

Jó tudni még, hogy remek szállásokat lehet kifogni a városban. Természetesen szép hotelek is vannak, de a magánszállásoknak is esélyt lehet adni. Amit ajánlunk, az a Varga utca és környéke; azért ajánlott itt keresgélni, mert ez a rész 10 perc sétára van a vasútállomástól (Nagyállomás) és körülbelül 6 perc sétára a Piac utcától, a vele párhuzamos Batthyány utáctól, az ikonikus Apolló mozitól és a sétáló utca melletti remek kis bároktól, fagyizóktól, éttermektől.

Helyek, amiket ajánlunk felkeresni:

Modemart – Modern és Kortárs Művészeti Központ

Kölcsey Fórum

Déri Múzeum

Csokonai Nemzeti Színház

A debreceni Egyetem épülete és parkja

Egyetemi parkForrás: visitdebrecen.hu

Egyetemi Botanikus kert

Nagyerdő

Csonkatemplom

Nagytemplom

Vintage World - reggeliző kávézó

Maszek - koktélbár

Roncsbár

Black Sheep kávézó és sütiző

DG Italiano - Ristorante Bar Pizzeria

The Charm - koreai étterem

Pizza, Kávé, Világbéke - Debrecen

Kisnápoly - kávézó és pizzéria

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek