Soha eddig nem látott produkciókkal jön a Szegedi Nemzetközi Repülőnap

Immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Nemzetközi Repülőnap (SZIA) a város repterén szeptember 8-9-én, ahol a látogatókat izgalmas, eddig soha nem látott produkciókkal várják – írja az Airportal.

Szeptember 8-án, pénteken a délutáni légi programsorozatot az ejtőernyős bemutató mellett Besenyei Péter nyitja Corvus Racer típusú gépével, majd Urbán Gergő mutat be légitáncot KA-26-os helikopterével. 

Már az első nap is lesznek nemzetközi produkciók: érkezik Luca Salvadori egyedileg épített műrepülő gépével és a Hawks of Romania is. Eddig sosem látott produkcióval jön a svájci ex-Breitling csapattag Danielle Wingwalker, aki egy Boeing Stearman duplafedeles gépet táncol körbe a levegőben.

Idén 100 éves a magyar hidroplános repülés, ennek alkalmából érkezik az Aeroexpress Kft. képviseletében a Cessna 206-os hidroplán is. Az éjszakai műsor részeként világhírű produkcióval készül az AeroSPARX műrepülő csapata Grob ultralight gépeikkel, ledekkel és tűzijátékkal. Újdonságként érkezik a szlovák Detonics csapata egyedülálló pirotechnikai műsorral, az estét pedig a tavaly is sikeres drón show zárja majd.

A hétvégén a vitorlázó repülők vontatása és a RivAirShow T-28 Trojan amerikai kiképző repülő bemutatói mellett, egy teljes napon át öt különböző géppel várják a sétarepülések szerelmeseit is. További információk és a részletes program az alábbi linken érhető el. 

A borítókép forrása: Facebook/Szeged International Airshow/Tari Robert Fotoriporter

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek